Start engineering Casa Nova

FOTO 2Met een gezamenlijke kick-off van het engineeringsteam is de start gemaakt voor de engineering van de 110 meter hoge woontoren Casa Nova aan de Wijnhaven 65 te Rotterdam  in opdracht van ontwikkelaar Wilma Wonen.

In de kick-off werd het plan gepresenteerd door de architect: Barcode Architects uit Rotterdam. Zij zijn ook de architect van de naastgelegen woontoren The Muse. Het ontwerp van de Casa Nova bestaat uit een driehoekige woontoren bovenop een vijflaagse onderbouw met parkeergarage, woningen en commerciële functies. Casa Nova vormt straks samen met de naastgelegen toren The Muse een ensemble aan de Wijnhaven. De beide torens worden aan elkaar gekoppeld met als centrale ontmoetingsplek op de vijfde verdieping een groene daktuin van ongeveer 1.500 m2.

BURO BIM zal namens de uitvoerend bouwer Smits Bouwbedrijf uit Beverwijk de bouwkundige engineering verzorgen van dit project. Samen met constructiebureau Pieters Bouwtechniek Delft zal de basis gelegd worden voor een goed prestatiemodel.

Bekijk hier de virtuele tour van dit prachtige project: https://casanova-rotterdam.nl/uitzicht