Consultancy

Van inventariseren naar implementeren

Elke marktpartij in het bouwproces heeft baat bij BIM. Echter, elke partij heeft eveneens zijn eigen kijk op BIM, ambities met de methodiek én wensen omtrent de uit BIM gegenereerde informatie. Vanuit onze consultancy reageren wij hier adequaat op met bijvoorbeeld kennisverstrekking en voorlichting. Wij luisteren intensief naar de wensen van de klant en beantwoorden deze met een innovatief implementatieplan. Gericht op het volledig realiseren van deze wensen. Twee praktijkvoorbeelden illustreren dit: voor een architect betekent dit doorgaans de eerste stap naar little bim. En voor een aannemer die BIM wil kunnen coördineren kan dit het definiëren van het PvE voor een BIM-protocol betekenen.

Direct resultaat met kennis uit de praktijk

Een implementatietraject van BIM bestaat uit drie cruciale activiteiten, gelijktijdig uitgevoerd: 1. kennisoverdracht, 2. de inrichting van de werkomgeving ter plaatse én 3. de opbouw van een concreet project. Geen proefprojecten, maar direct realtime. Deze aanpak biedt de gebruikers diverse voordelen. De oefeningen zijn op voor hen relevante onderdelen, zijn direct bruikbaar in hun omgeving en in een project. Als eenmaal het project is opgezet, kan men niet meer eenvoudig terug naar de oude omgeving. BIM ‘dwingt’ vooruit in de nieuwe omgeving. Dit werkt zeer motiverend en versnellend. De drempel die er altijd is, is niet langer te ontwijken, maar is wel snel en met deskundige begeleiding genomen.

Altijd maatwerk voor alle geledingen

Buro BIM benadert implementaties op basis van de gedegen praktijkkennis én een luisterend oor. Wij leveren op basis van deze aanpak maatwerk-consultancy voor de gehele organisatie, van directie tot tekenaar.

De werkzaamheden kunnen bestaan uit:

  • BIM-implementatie
  • BIM-advisering
  • BIM-begeleiding
  • BIM – training projectleider
  • BIM – training directie
  • BIM in de praktijk-training

 

Meer weten?
Neemt u gerust contact op.