Fashion Outlet Zevenaar in volle vaart

Inmiddels zijn we in volle vaart bezig met de uitwerking van de 17.600 vierkante meter tellende Fashion Outlet in Zevenaar. De bouw kan namelijk officieel beginnen nu de omgevingsvergunning verleend is. Na de zomer begint men met het verleggen van kabels en leidingen om vervolgens in het eerste kwartaal van 2020 te starten met de bouw.

De outlet met een luxe en stijlvolle uitstraling wordt ontwikkeld door ontiwkkelingscombinatie FOZ bv van Stable International en Veluwezoom Verkerk. Het ontwerp is van Attika Architecten (ook van bijv. Batavia Stad) en kenmerkt zich door de verschillende aaneengeschakelde gebouwtypen waarbij de omgeving van Zevenaar is gebruikt als inspiratiebron. Dit in combinatie met een fraai ontworpen landschap creëert een prettige en optimale winkelomgeving.

Vogelvlucht-totaal-2

In de outlet komen naast de vele winkels ook diverse horecagelegenheden en een parkeerplaats met ruimte voor pakweg 2.300 auto’s. Naar verwachting trekt Fashion Outlet Zevenaar 1 miljoen bezoekers per jaar. Een groot deel daarvan is afkomstig uit Duitsland; de outlet ligt op amper 5 kilometer van de grens.

BURO BIM verzorgt de bouwkundige engineering en afstemming van het gebouw voor de fasen Technisch Ontwerp en Uitvoeringsgereed Ontwerp, alsmede de benodigde modelinformatie voor de beheer- en onderhoudsfase.

De opening van het koopjescentrum is naar verwachting medio 2021.

Voor verder info zie: https://fashionoutletzevenaar.nl/nl