BIM werkwijze

BIM staat voor Bouw Informatie model, afkomstig van de Engelse afkorting ‘Building Information Model’. In tegenstelling tot het traditionele ontwerp- en bouwproces wordt tijdens het BIM-proces alle relevante informatie opgenomen in één digitaal (3D) model. Alle betrokken bouwpartijen kunnen informatie toevoegen en bewerken. Anders dan op een bouwtekening vraagt het model om een complete invoer. Er duiken daardoor knelpunten op die anders pas in een veel later stadium opgemerkt zouden worden. BIM helpt ons fouten en kosten drastisch te beperken en zo faalkosten terug te dringen.

Voordelen van BIM

De kracht van BIM ligt hem niet alleen in het terugdringen van faalkosten. Er zijn nog veel meer voordelen van de BIM werkwijze te noemen:

  • Beter inzicht in het ontwerp en meer controle over het totale proces;
  • Universeel toepasbaar (geschikt voor zowel grote- als kleine bouwprojecten);
  • Bouwproces wordt gestroomlijnd; snel en vakkundig het gewenste bouwresultaat;
  • Stimulans voor innovatie;
  • Versterkt de ketensamenwerking.

BURO BIM begeleidt u bij het BIM-proces

BURO BIM begeleidt u 100% onafhankelijk en integraal bij alle voorkomende fases van BIM-processen. Variërend van eerste ontwerp en bouwvoorbereiding tot en met de concrete uitvoering van bouwprojecten. Onze aanpak sluit naadloos aan op die van de bouwwereld: no-nonsense en resultaatgericht. Ook engineren wij graag uw complete bouwproject. Vanaf de oriëntatiefase tot en met de werk- en productietekeningen. Daarnaast begrijpen wij dat elke marktpartij in het bouwproces baat heeft bij BIM. Echter, elke partij heeft eveneens zijn eigen kijk op BIM, ambities met de methodiek én wensen omtrent de uit BIM gegenereerde informatie. Vanuit onze consultancy reageren wij hier adequaat op met bijvoorbeeld kennisverstrekking en voorlichting. Separaat of in teamverband synergetisch samenwerkend ontzorgen wij u bij het complete ontwerp- en bouwproces van uw project!