BIM viewer

BIM staat voor Bouw Informatie Model, afkomstig van de Engelse afkorting ‘Building Information Model’. In tegenstelling tot het traditionele ontwerp- en bouwproces wordt tijdens het BIM-proces alle relevante informatie opgenomen in één digitaal (3D) model, waar vervolgens door alle betrokken partijen informatie toegevoegd en bewerkt kan worden. Met een BIM viewer kunnen alle partijen het 3D model bekijken.

De kracht van BIM

De kracht van BIM ligt hem vooral in het feit dat het platte ontwerp echt tot leven komt. Maar dat is niet het enige voordeel van werken met BIM. Omdat het 3D-model een uitstekend in- en overzicht geeft van de te bouwen constructie, worden faalkosten – door verkeerde beslissingen of bouwfouten – sterk teruggedrongen. Echter beschikken niet alle betrokken partijen altijd over de juiste software. Met een BIM viewer is het dan toch mogelijk om het 3D model te bekijken.

BURO BIM begeleidt u bij het BIM-proces

Het begeleiden van een BIM-proces is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Het organiseren van een BIM, zoals het verdelen van de rollen en verantwoordelijkheden, is een hele uitdaging en vormt het grootste ‘struikelblok’. Gelukkig neemt het dedicated, bouwkundig opgeleide en veelzijdig ervaren team van BURO BIM graag de begeleiding van het BIM-project op zich. De diensten van BURO BIM zijn onderverdeeld in drie werkgebieden: Management, Engineering & Consultancy. BURO BIM biedt een ruime ervaring en vakkennis met tal van projecten in de bouw. Wij investeren continu in innovatieve technieken en bijscholing. Separaat of in teamverband synergetisch samenwerkend ontzorgen wij u bij het complete ontwerp- en bouwproces van uw project!